Matkaohjelma
10.11.2020 tiistai
Lento AY 1751 Helsingistä Milanoon lähtee aamulla klo 8.05. Perille Malpensan kentälle saavutaan klo 10.05 Suomalainen opas on vastassa tuloaulassa ja hänen johdollaan siirrytään bussiin. Kuljetus päivän vierailupaikkaan Lodin provinssiin, jossa tutustuminen Isolone-maatilan toimintaan. Tilalla viljellään maissia, soijaa, vehnää, ohraa, sokeriruokoa, herneitä ja papuja sekä kasvatetaan poppeleita energiakäyttöön. Tilalle saavutaan noin klo 13.00. Ensin syödään maittava lounas maatilan ravintolassa ja sen jälkeen tutustutaan tilan toimintaan. Vierailun jälkeen matka jatkuu kohti Emilia-Romagnan maakuntaa ja Maranelloa. Majoittuminen hotelli Domukseen noin klo 18.00 aikaan. Ilta vapaa.
11.11.2020 keskiviikko
Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellista Bolognan messukeskukseen. Matka kestää reilun tunnin. Kansainvälinen Eima-messu on suurin Italiassa järjestettävä maatalousalan tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi. Messutarjontaan tutustutaan omaan tahtiin. Iltapäivällä noin klo 16 lähdetään takaisin hotellille, jonne saavutaan noin klo 17.30. Ilta vapaa.
12.11.2020 torstai
Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdetään hotellista bussilla kohti Modenan eteläosaa, missä sijaitsee luomutila Hombre. Tila on saanut juuston tuotannolleen Organic –laatutakuun. Parmigiano-juustoa tehdään amerikkalaisen NOP (Natural Organic Program) -standardin mukaisesti. Peltoa on noin 300 hehtaaria. Tilalla on noin 500 lehmää, razza italiana frisona –rotua, näistä 240 lypsylehmiä. Tilalle on myös otettu 120 pezzata rossa-rotuista lehmää parantamaan maidon ja näin myös Parmigianon laatua. Rehu kasvatetaan tilalla, lisäksi viljellään maissia, soijaa ja ohraa.
Tilavierailun jälkeen tutustutaan yhteen Emilia-Romagnan kolmesta tärkeimmästä tuotteesta. Balsamiviinietikka on Parmesan-juuston ja Parmankinkun lisäksi yksi alueen kunkuista. Balsamiviinietikkaa valmistetaan pitkien perinteiden mukaisesti kuin viiniä. Tutustutaan mielenkiintoiseen valmistusprosessiin ja nautitaan pienet maistiaiset.
Iltapäivällä on vuorossa Fico Eataly, joka on yksi suurimmista ruokaan keskittyneistä paikoista Italiassa. Jättimäinen kauppahalli, joka on erikoistunut kaikkeen mahdolliseen mikä vain liittyy ruokaan, ruoka-aineisiin ja ruuanlaittoon. Mielenkiintoinen vierailupaikka! Ficossa on mahdollista maistella kaikkea maan ja taivaan väliltä ja myös syödä lounasta. https://www.eatalyworld.it/ Vierailun jälkeen palataan Maranelloon. Yhteinen läksiäisillallinen Maranellossa, Ferrari-ravintola Il Cavallinnossa. Ravintolaan on hotellista noin 1 km kävelymatka.
13.11.2020 perjantai
Aamiaisen jälkeen luovutetaan huoneet. Matkalaukut jätetään hotellin vastaanottoon. Oppaan kanssa kävellään hotellista Punaisen Pahoilaisen eli Ferrarin omaan museoon. Galleria Ferrari –museo kertoo Ferrarin ja sen perustajan Enzo Ferrarin tarinan ja historiaa. Esillä on useita autoja eri aikakausilta. Museoon tutustuminen omaan tahtiin. Museovierailun jälkeen lounas ravintola Drake.
Aterian jälkeen kävellään hotelliin, pakataan matkatavarata bussiin ja lähdetään Malpensan lentokentälle. Finnairin lento AY 1756 lähtee klo 19.00. Perille Helsinkiin saavutaan klo 23.00.
Lentoaikataulu
10.11.2020 Helsinki – Milano AY 1751 klo 08.05 – 10.15
13.11.2020 Milano – Helsinki AY 1756 klo 18.55 – 23.00
Ajat ovat paikallisaikoja.
Hotelli
Hotel DOMUS***, Piazza Liberta 38, 41053 Maranello. Tel. +39 0536 941 071.
Hotelli sijaitsee Ferrarin kotikylän Maranellon keskustassa noin 500 metrin päässä Ferrarin harjoitusradalta.
Hotellissa on 45 huonetta. www.hoteldomus.it
Matkan hinta
995,00 € / henkilö
50,00 € / henkilö, H1-lisämaksu
Hintaan sisältyy
- Helsinki – Milano – Helsinki Finnairin lennoilla turistiluokassa
- matkustajamaksut ja lentokenttäverot
- matkatavarat lennolla (8 kg käsimatkatavara ja 1×23 kg kirjattava matkatavara)
- bussikuljetukset Italiassa ohjelman mukaisesti, bussin parkkimaksut, ajoluvat, alv, moottoritiemaksut
- 11. tilavierailu ja lounas ruokajuomineen
- Eima-messulippu
- 11. 1 – 2 tilavierailua ja Fico vierailun ilman erityistä opastusta
- 11. läksiäisillallinen ruokajuomineen Maranellon keskustaravintolassa
- 11. Museo Ferrariin sisäänpääsymaksu ja lounas ruokajuomineen
- suomalaisen oppaan palvelut Italiassa
Hintaan ei sisälly
- majoittuminen yhden hengen huoneessa, lisämaksu on 50,00 € / henkilö
- muut kuin yllämainitut ruokailut ja ruokajuomat
- matkavakuutus, jonka tekemistä suosittelemme
Hintaperuste
Hinta perustuu 3.2.2020 tiedossamme oleviin hinnastoihin ja viranomaismaksuihin. Mikäli ne muuttuvat, pidätämme oikeuden vastaaviin muutoksiin. Lisäksi hinta edellyttää, että matkalle ilmoittautuu vähintään 20 matkustajaa. Oikeus ohjelmanmuutoksiin pidätetään.
Ilmoittautuminen matkalle 1.7.2020 mennessä. Paikkoja on rajoitetusti ja ne varataan tilausjärjestyksessä.
Varausmaksu on 35 % matkan hinnasta ja se erääntyy 7 vrk kuluessa varauksen tekemisestä. Loppumaksun eräpäivä on 26.9.2019.
Varaus- ja peruutusehdot
- viimeistään 120 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina peritään toimistomaksuna 150 €
- 119 – 60 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina peritään varausmaksu
- 59 – 31 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina peritään 50 % matkan hinnasta
- 30 – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina peritään 95 % matkan hinnasta
- alle 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 100 %
Muilta osin noudatamme nettisivultamme löytyviä matkaehtoja sekä lisä- ja erityisehtoja.